Zaistite si okamžité aktualizácie zo SuperSaaS do Google kalendára



S malou pomocou nášho webhooku už nebudete musieť čakať dlhé minúty, kým sa vaše rezervácie synchronizujú.

SuperSaaS sleduje rýchlosť, za aký čas je vaša dostupnosť z kalendára Google synchronizovaná s rozvrhom  v SuperSaaS. Rovnako, ako väčšina nastavení, ktoré ponúkame, je to rýchle a jednoduché. Rýchlosť v opačnom smere (z rozvrhu SuperSaaS do kalendára Google) však trochu pokrivkáva.

Čiastočne preto, že v tomto prípade určuje rýchlosť aktualizácií firma Google, a v našom instantnom svete môžu byť neznesiteľne pomalé. Okrem toho nemáte žiadnu kontrolu nad tým, ktoré polia budú zahrnuté do popisu udalosti vo vašom kalendári Google.

Zbavte se únavného čakania


Tu vstupujú do hry nástroje pre automatizáciu pracovného procesu, ako sú Zapier a Integromat, pre ktoré naši vývojári pripravili automatizované šablóny, ktoré všetko urýchlia a umožnia úpravu polí na zobrazenie. Kedykoľvek sa vo vašom rozvrhu SuperSaaS objaví nová schôdzka, bude pridaná aj do vášho kalendára Google. Ak nejakú rezerváciu aktualizujete alebo odstránite, aj tieto zmeny sa v kalendári Google prejavia.

Môžete si upraviť aj ďalšie podrobnosti, ktoré chcete v kalendári Google zobraziť. Možné je napríklad pridať pole, ako je poloha, e-mailová adresa, začiatok alebo koniec udalosti, cenu či informáciu o tom, či rezervácia prišla z čakacej listiny.

Vyskúšajte si to sami so službou Integromat. Ak ešte nemáte účet, možno by ste si ho mohli založiť pred tým, ako budete pokračovať (ponúkané služby sú pre drobných používateľov zadarmo, čo je ďalšie plus).

Choďte s prúdom


Hoci sa jedná o pomerne intuitívny proces, pri ktorom je treba len "kliknúť, zvoliť, opakovať", pripravili sme pre vás prehľad krokov, ktoré bude treba urobiť, aby ste mohli využívať synchronizácia rozvrhu SuperSaaS s kalendárom Google s pomocou šablóny na Integromate:

1. Kliknite na tlačidlo "Vytvoriť nový scenár zo šablóny". Otvorí sa vyskakovacie okno, v ktorom si budete môcť zvoliť pripojenie k vášmu rozvrhu SuperSaaS, ak nie je ešte zvolené, potom kliknete na "Pridať" pre pridanie vášho rozvrhu alebo výber zo zoznamu rozvrhov, ak máte viac ako jeden.

2. Kliknite na „Pokračovať“. Objaví sa nové vyskakovacie okno, v ktorom si budete môcť zvoliť zo zoznamu svoj účet Google alebo sa kliknutím na "Pridať" prihlásiť k svojmu účtu Google. Kliknutím do bielej lišty si môžete zobraziť možnosti kalendára Google.

3. V rovnakom okne si zvoľte, aké polia chcete použiť do názvu udalosti.

4. Následne bude po každom stlačení tlačidla "Pokračovať" treba len jednoducho vybrať rovnaký kalendár, aby ste integráciu do služby Google upozornili, že musí pridať nové udalosti, prípadne ich aktualizovať alebo odstraňovať tak, ako to budete vykonávať vo svojom účte SuperSaaS.

5. Pridaním novej udalosti do rozvrhu SuperSaaS si overte svoje nastavenia. Potom kliknite na "Spustiť" pod scenárom Integromat.

6. Vhodné je tiež skúsiť zmeniť čas a dátum skúšobnej udalosti (alebo jej odstránenie) a potom znovu kliknúť na "Spustiť", aby ste sa uistili, že sa vykonané zmeny správne prejavia v kalendári Google.
Pokiaľ chcete miesto služby Integromat radšej používať Zapier, vytvorili sme podobnú šablónu tiež pre Zapier.

Tento opis sa vzťahuje na synchronizácie jedným smerom zo služby SuperSaaS do Google. Ak chcete zaistiť synchronizáciu aj v opačnom smere, pozrite sa na naše pokyny na synchronizáciu dostupnosti z kalendára Google do služby SuperSaaS.

Vyskúšajte tieto triky


Odporúčame vám, aby ste si najprv vytvorili zvláštny kalendár a vykonali jeden testovací cyklus, počas ktorého overíte, že integrácia funguje podľa očakávaní. Ak počas tohto procesu vykonáte neúmyselne nejaké chyby, vášho štandardného kalendára Google sa nedotknú.
Pri úprave polí, ktoré sa majú objaviť v popise udalosti (alebo ak pridávate viac polí), dajte pozor, aby ste neodstránili pole "ID". Systém udalosti aktualizuje na základe ich jedinečného identifikačného čísla a v prípade jeho odstránenia nebude systém schopný zmeny rozpoznať a zobraziť ich v kalendári Google.
Integráciu si môžete ešte vylepšiť tým, že si vytvoríte samostatný webhook pre rôzne kalendáre Google pre každý zdroj či službu a priradíte im rôzne farby.

Ak sa vám webhooky zdajú ako skvelý nápad, tu nájdete viac informácií o tom, ako môžete pomocou webhookov vylepšiť svoj rozvrh.