Rozhovory so zákazníkmi: Katarína Dahl - zakladateľka spoločnosti Career Denmark

Katarína Dahlová je kariérna poradkyňa a zakladateľka spoločnosti Career Denmark. So svojou spoločnosťou spája zahraničných uchádzačov o zamestnanie v Dánsku s vhodnými pozíciami a pomáha spoločnostiam nájsť vhodné talenty.



Katka sa do Dánska presťahovala pred niekoľkými rokmi. Po získaní skúseností v oblasti predaja na viac ako piatich pozíciách vo svete SaaS sa rozhodla založiť vlastnú spoločnosť Career Denmark. Jej spoločnosť sa čoskoro rozbehla a teraz je kariérnou poradkyňou, ktorá pracuje so spoločnosťami a jednotlivcami hľadajúcimi prácu. Keď Kate v roku 2020 založila svoju spoločnosť, rozhodla sa využívať službu SuperSaaS na plánovanie stretnutí so svojimi klientmi. Od rozšírenia svojej spoločnosti sa Kateino používanie služby SuperSaaS zmenilo. Rozhodli sme sa zistiť, ako SuperSaaS pomohla Kate pri riadení jej rastúceho podniku.


Ako ste sa prvýkrát dozvedeli o službe SuperSaaS?

So spoločnosťou SuperSaaS som prišla do kontaktu vďaka jednému z mojich fitnes kurzov. V tom čase som bola koncovým používateľom a používala som SuperSaaS na plánovanie hodín online. Teraz používam SuperSaaS na to, aby si klienti mohli dohodnúť stretnutia a naplánovať hodiny buď so mnou, alebo s mojimi zamestnancami.


Čo robíte vy?

Učím cudzincov, ako si hľadať prácu v dánskom kultúrnom kontexte. To zahŕňa pomoc pri poskytovaní spätnej väzby na životopisy a motivačné listy a prípravu na pohovory. Okrem pomoci s týmito aspektmi zabezpečujem, aby ľudia mali správne nástroje na integráciu na dánskom trhu práce. Dánsko je z hľadiska hľadania práce veľmi odlišné od Spojených štátov, kde som tiež predtým žil. Prostredníctvom seminárov a školení učím svojich klientov, ako sa orientovať na dánskom trhu práce, ako sa vysporiadať s kultúrnymi nuansami, ako komunikovať svoju hodnotu spoločnostiam a ako nadväzovať kontakty a vytvárať obsah na sieti LinkedIn, aby si udržali silnú pozíciu na tejto sieti. Svoju spoločnosť som zaregistroval 1. marca 2020 a odvtedy sa moja spoločnosť rýchlo rozrástla. Teraz pracujem aj s firmami a organizáciami, aby sa zviditeľnili a udržali si medzinárodné talenty.


Ako vám SuperSaaS doteraz pomohol s vaším podnikaním?

V počiatočných fázach môjho podnikania mi online plánovací systém SuperSaaS pomohol výrazne zvýšiť produktivitu. Vďaka systému SuperSaaS som mohol automatizovať proces rezervácie pre seba a svojich zákazníkov. Predtým som všetko robil ručne a stretnutia museli prebiehať podľa určitého procesu, ktorý sa začínal zmluvou, nasledoval elektronický podpis a potom prevod peňazí. To mi zabralo značné množstvo času a úsilia. Odkedy som začal používať SuperSaaS na proces rezervácie, zbavil som sa všetkých týchto časovo náročných úloh. Teraz používam službu SuperSaaS pre seba a svojich zamestnancov. Klienti si teraz môžu vybrať, u koho si rezervujú stretnutie po registrácii prostredníctvom webovej stránky Career Denmark. SuperSaaS sa o všetko postará a ušetrí hodiny drahocenného času.


Prečo ste chceli pracovať ako kariérový poradca?

Videl som, aké ťažkosti majú cudzinci pri hľadaní svojej vysnívanej práce v Dánsku. Keďže mám životné skúsenosti, chcela som pomáhať iným a zistiť, či moje metódy môžu pomôcť cudzincom, a ony pomáhajú! Postupom času som potom tieto metódy zdokonaľoval a viac ich prispôsoboval špecifickým potrebám klientov na základe ich vzdelania atď. Teraz som na základe svojich metód a školení pomohol stovkám cudzincov úspešne získať pozíciu na dánskom trhu práce. Preto som presvedčený, že pre cudzincov môže byť veľmi prospešné získať odbornú pomoc pri uchádzaní sa o zamestnanie na medzinárodnom alebo medzikultúrnom trhu.


Ako sa vám darí v poslednom čase?

Veci boli hektické, ale idú dobre. Okrem toho, že rozširujem svoju kariéru v Dánsku, som sa stala aj matkou krásneho chlapčeka. V čase, keď som začínala, sa moje podnikanie naozaj rozbehlo a online kalendár integrovaný na mojej webovej stránke sa začal naozaj zapĺňať. Školy, univerzity a inštitúcie posúvali termíny na týždne, ak nie mesiace dopredu.

Teraz pracujem nielen s klientmi, ktorí hľadajú prácu, ale aj s firmami a organizáciami. Čo si ako podnikanie vyžaduje veľké nasadenie a rovnováhu medzi týmito dvoma rôznymi typmi klientov a služieb. Odkedy som začal pracovať v oblasti predaja, som veľmi štruktúrovaný človek. V predaji som používal platformu CRM, aby som mal všetky informácie o zákazníkoch na dosah ruky. SuperSaaS robí to isté pre mojich klientov. Dbám teda na to, aby som si všetko naplánoval. Vďaka službe SuperSaaS nemusím všetky stretnutia plánovať ručne, čo mi výrazne uľahčuje udržiavanie štruktúrovaného profesionálneho životného štýlu.

Čo teraz robíte inak?

Keďže služba SuperSaaS má možnosť vytvárať zložitejšie scenáre plánovania, skúmam, ako mi môže pomôcť rozvíjať moje podnikanie. Momentálne pracujem s jedným zamestnancom, ale v budúcnosti plánujem spolupracovať s viacerými externými pracovníkmi. To môže znamenať, že budem potrebovať rôzne rozvrhy na optimalizáciu našich procesov.


Čo sa vám páči na používaní služby SuperSaaS?

Veľmi sa mi páči integrácia, ktorú SuperSaaS ponúka s Kalendárom Google. Kalendár Google používam v bežnej práci veľmi často, takže som si nastavil synchronizáciu. Teraz sa stretnutia mojich klientov automaticky importujú do Kalendára Google a moji klienti dostanú odkaz na stretnutie v službe Google Meet.

Ďalšou funkciou, ktorú oceňujem, je platobný systém SuperSaaS a jeho podpora rôznych mien. Keď som hľadal softvér na plánovanie stretnutí, väčšina z nich neponúkala dánsku menu (DKK), čo je pre spoločnosť so sídlom v Dánsku trochu problém. Možnosť, aby moji klienti platili v dánskych korunách, bola určite veľkým predajným argumentom, ktorý ma viedol k výberu systému SuperSaaS.

Aj keď som spokojný s možnosťami, ktoré SuperSaaS ponúka, dúfam, že SuperSaaS v budúcnosti zlepší dizajn svojho používateľského prostredia, aby bolo ešte prívetivejšie pre klientov.  Celkovo som s používaním služby SuperSaaS pre svoje podnikanie spokojný. Je lacný a veľmi dobre prispôsobiteľný.

Vytvorte si účet a začnite používať službu SuperSaaS ešte dnes. Ak máte akékoľvek otázky, môžete sa obrátiť na náš tím podpory.